Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور چین در اظهاراتی در جریان سفرش به هنگ کنگ تاکید کرد که رویکرد "یک کشور، دو نظام" که از سوی پکن در قبال هنگ کنگ اعمال شده کارآمد است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، شی جینپینگ، رئیس جمهور چین در یک سخنرانی در ضمن سفرش به هنگ کنگ طی امروز جمعه در حالی که ناظر بر اجرای جشن‌های بیست و پنجمین سالگرد واگذاری حاکمیت این دولتشهر از انگلیس به چین بود، تاکید کرد که دموکراسی شکوفا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس‌جمهور چین بعد از حضور در مراسم تحلیف جان لی، رئیس اجرایی جدید هنگ کنگ،  طی یک مراسم رسمی در امروز جمعه، چشم‌انداز خود را در قبال این دولتشهر و مدیران آن بیان کرد.

شی جینپینگ  که دست به اولین سفر خود به خارج از سرزمین اصلی چین از زمان شروع همه‌گیری کرونا زده، قول داد که رویکرد "یک کشور، دو نظام" - یک مدل حکومتی که بر اساس آن وعده برخورداری هنگ‌کنگ از سطحی از خودمختاری و آزادی‌ها  برای مدت ۵۰ سال داده شد - دوام خواهد آورد.

شی جینپینگ در سخنرانی‌اش با اشاره به این رویکرد گفت: در قبال این نوع نظام خوب، دلیلی برای تغییر آن وجود ندارد، باید برای درازمدت حفظ شود.

او خاطر نشان کرد: "پس از آشوب‌های زیاد، مردم این درس دردناک را آموختند که هنگ‌کنگ نمی‌تواند بی‌نظم باشد و بی نظمی را تحمل کند."

رئیس جمهور چین در جریان این سخنرانی که رسانه‌های دولتی چین آن را یک "سخنرانی مهم" توصیف کردند، از شهروندان هنگ کنگ خواست تا در "احیای بزرگ نژاد چینی" مشارکت کنند و تاکید کرد که پکن همیشه "به نفع هنگ کنگ" عمل کرده است.

در عین حال، لی رئیس اجرایی جدید هنگ کنگ که یک وزیر امنیتی سابق این دولتشهر بوده، در یک سخنرانی جداگانه اعتراضات چند وقت پیش در هنگ کنگ را چالشهایی که این شهر توانسته بر آنها غلبه کند توصیف کرد. این در حالی است که شی جینپینگ گفت که اعمال قانون امنیت ملی و نظام انتخاباتی اصلاح شده "فقط میهن پرستان" از حقوق دموکراتیک مردم هنگ کنگ محافظت کرده است.

در این مراسم ادای سوگند، همه مقامات از جمله شی جینپینگ ماسک به صورت زده و حداقل یک متر از هم فاصله داشتند و با یکدیگر دست ندادند. شی جینپینگ بعدازظهر امروز پس از کمتر از ۲۴ ساعت اقامت در هنگ کنگ به سرزمین اصلی چین باز می گردد.

قبل از شروع این مراسم برخوردار از تدابیر فراوان، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفتند که پکن در رعایت رویکرد "یک کشور، دو نظام" به عنوان رویکرد حاصل از توافقی که به حاکمیت استعماری انگلیس بر هنگ کنگ در سال ۱۹۹۷ پایان داد، شکست خورده است.

جانسون با تعهد به این که کشورش از هنگ‌کنگ "چشم پوشی" نمی کند بیان داشت: این وضعیت امور، وضعیتی است که هم حقوق و آزادی‌های هنگ‌کنگی‌ها و هم پیشرفت و رفاه مستمر خانه آنها را تهدید می‌کند."

همچنین بلینکن گفت، امروز جمعه قرار بوده  به عنوان وسط راه دوره ۵۰ ساله خودمختاری وعده داده شده تحت رویکرد یک کشور، دو نظام باشد، "اما اکنون آشکار است که مقامات هنگ کنگ و پکن دیگر مشارکت دموکراتیک، آزادی های اساسی و رسانه های مستقل را جزئی از این چشم انداز نمی دانند."

بلینکن اظهار کرد: "مقامات اپوزیسیون را زندانی کرده اند، به سازمان های رسانه ای مستقل حمله کردند، نهادهای دموکراتیک را تضعیف کردند، انتخابات را به تعویق انداختند. آنها همه این کارها را انجام داده اند تا هنگ کنگی ها را از آنچه به آنها وعده داده شده محروم کنند."

او با بیان اینکه قانون امنیتی سختگیرانه ای که در سال ۲۰۲۰ توسط پکن بر هنگ کنگ اعمال شد منجر به "تضعیف خودمختاری" آن شد، گفت: "ما برای همبستگی کنار مردم هنگ کنگ ایستاده ایم و درخواست‌های آنها را برای بازگرداندن آزادی‌های وعده داده شده برای آنها تقویت می کنیم."

رویدادهای مربوط به این سالگرد تحویل با یک مراسم کوتاه برافراشتن پرچم در مرکز همایشها و نمایشگاه‌های هنگ کنگ، محلی که توسط موانع پلیسی بزرگ احاطه شده بود، آغاز شد. پیش از آن، تعدادی از فعالان هنگ کنگی در خارج از محل برگزاری مراسم تجمع کرده بودند اما پلیس امنیت ملی هنگ کنگ به آنها هشدار داده بود که امسال اعتراض نکنند. تدابیر امنیتی نیز در زمان برگزاری این مراسم در سطح شهر شدید بود.

در طی این مراسم تحلیف، هم شی جینپینگ و هم لی بر لزوم جذب سرمایه های خارجی برای هنگ کنگ تاکید کردند.

روز پنجشنبه، شی جینپینگ به جمعیتی منتخب در هنگ کنگ گفت که این منطقه "از خاکستر برخاسته است".

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بوریس جانسون انگليس شی جینپینگ هنگ کنگ آنتونی بلینکن چین رئیس جمهور چین شی جینپینگ هنگ کنگ داده شد دو نظام یک کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۶۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبرد وزارت صمت توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است، گفت: در این مسیر، اقدامات خوبی در دست اجراست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، عباس علی آبادی عصر امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست با فعالان اقتصادی و تشکل‌های صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد: دولت سیزدهم حمایت ویژه از صنعت استان مرکزی برای جهش تولید با مشارکت مردمی را دنبال می‌کند.

وی افزود: استان مرکزی یکی از استان‌های صنعتی و مهم کشور با تولید خوب در زمینه‌های مختلف است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است، گفت: در این مسیر، اقدامات خوبی در دست اجراست.

علی آبادی تصریح کرد: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست بلکه تنوع نرخ است، زمانبندی تخصیص ارز موضوع درستی است اما یک مسئله ملی و وابسته به بسیاری از مؤلفه‌ها است و به وزارت متبوع مرتبط نیست.

وی اظهار کرد: تولیدکنندگان باید کالایی تولید کنند که ارزش افزوده داشته و قابلیت صادرات داشته باشد در این صورت مزیت رقابتی خواهد داشت در غیر این صورت کالا کیفیت لازم را ندارد.

وزیر صمت با بیان اینکه رویکرد محوری دولت سیزدهم، توسعه صادرات است خاطر نشان کرد: در این زمینه هرسال در آغاز و پایان سال، نمایشگاه تخصصی توانمندی‌های صادراتی برگزار می‌شود تا اهداف مورد نظر تولید کنندگان تحقق یابد.

علی آبادی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری اضافه کرد: بر اساس منویات مقام معظم رهبری باید در کیفیت و کمیت تولید جهش داشته باشیم البته این ظرفیت وجود دارد و فعالان اقتصادی باید توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارند.

وی افزود: محور تمرکز این وزارتخانه در سال جهش تولید با مشارکت مردم، تولید صادرات محور و دانش بنیان است.

وزیر صمت خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری بارها فرمودند که مساله تولید و اقتصاد در عرصه نوظهور حکمرانی کشور و تقابل بین‌المللی، پاشنه آشیل کشور است و ما در این خصوص ضعف داریم که باید آن را برطرف کنیم.

علی آبادی ادامه داد: کالاهای ایرانی از لحاظ کمی و کیفی قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را دارد که با رفع موانع و تسهیل صادراتی از صنعتگران حمایت می‌کنیم.

وی ادامه داد: تأسیسات و تشکیلات وزارتخانه و رایزنان اقتصادی در خدمت فعالان اقتصادی است و همکاری لازم را بدون هیچ چشمداشتی انجام خواهند داد.

وزیر صمت اظهار کرد: موضوع اکتشاف در معادن مورد غفلت واقع شده است، دولت از هر تشکیلاتی که آمادگی در اختیار گرفتن پهنه اکتشاف معادن را داشته باشد، حمایت می‌کند.

علی آبادی با اشاره به ضرورت خریداری ماشین آلات معدنی که در کشور تولید می‌شود گفت: ناترازی در کیفیت مورد پذیرش نیست، چنانچه ماشین آلاتی در کشور قابلیت تولید نداشته باشند و یا کیفیت لازم را نداشته باشد از سوی وزارت صمت، مجوز واردات صادر می‌شود.

وی ادامه داد: تمام اختیارات وزیر در چهارچوب قانون به استان‌ها واگذار می‌شود، بنابراین لازم نیست مدیران به تهران مراجعه کنند اما رعایت قانون الزامی است.

وزیر صمت با بیان اینکه مسائل و مشکلات در سطح ملی منتقل و پیگیری خواهد شد تصریح کرد: چنانچه مسائل به صورت مکتوب ارائه شود همان مسئله به مدیران مربوطه منتقل خواهد شد.

علی آبادی اضافه کرد: در کشور برخی صنایع به امید برق ارزان و انرژی ارزان تأسیس شده‌اند و در صورتی که انرژی و برق ارزان نباشد تعطیل می‌شود اما دیگر انرژی ارزان وجود ندارد.

وی اظهار کرد: چالش اساسی اراک آلودگی هوا است، نیروگاه نیازمند فیلتراسیون است و صنایع در راستای مسئولیت اجتماعی خود می‌توانند برای تأمین این مهم تعامل و همکاری لازم را با دولت داشته باشند.

وزیر صمت ادامه داد: کشاورزی باید به سمت کشاورزی کم آب بر، سوق داده شود و کالای اساسی باید در زمینه‌ی تولید استراتژیک و تولید صنعتی استفاده شود.

علی آبادی تاکید کرد: کیفیت در صنعت مهم است و صنایع باید به سمت دانش بنیانی و ارتقای کیفی حرکت کنند چراکه رویکرد دولت صادرات بر محور دانش بنیان‌هاست و بر این مبنا درخواست می‌شود فعالان و تولیدکنندگان در این حوزه حرکت‌های جدی‌تری انجام دهند.

وی اضافه کرد: امسال تأمین ارز تا ۵۰ میلیارد دلار انجام خواهد شد و این میزان نسبت به سال گذشته رشد داشته است و و چنانچه کسی ثبت سفارش انجام دهد تأمین ارز انجام می‌شود.

وزیر صمت اظهار کرد: امتیاز صادراتی با بانک مرکزی توافق شده به این صورت که در صورتی که کالایی صادر شود، ارز از تولید کننده مطالبه نخواهد شد.

علی آبادی افزود: در وزارتخانه نیز خط ویژه حمایتی برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده است و شرکت‌ها بدون نوبت، ارز مورد نیاز را دریافت می‌کنند.

کد خبر 751584

دیگر خبرها

  • عکس قدیمی از آیت الله هاشمی و محسن رضایی درحال خوردن آش افطاری
  • رویکرد ما در حوزه ادبیات کودک و نوجوان حمایت جدی از «تألیف» است
  • پوتین برای بار پنجم برای رئیس جمهوری روسیه سوگند یاد کرد
  • ناوبری هوایی ایمن، کارآمد و اقتصادی پروازهای داخلی و خارجی
  • راهبرد وزارت صمت توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است
  • حضور ۵ هزار نفری کرمانشاهیان در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره)
  • پوتین به‌عنوان رئیس‌جمهور سوگند یاد کرد/ استعفای دولت روسیه
  • آغاز رسمی پنجمین دوره ریاست جمهوری پوتین پس از ادای سوگند
  • پوتین برای پنجمین بار رئیس‌جمهور روسیه شد+ فیلم
  • مراسم تجلیل از ۴۰۰ معلم در عالی‌شهر برگزار شد